25.veebruar “Isad sünnitustoas. Kuidas toetada?”

Tänapäeval on isa osalemine oma lapse sünnil oodatav ja tavaline. Isad sünnitustoas ei tekita enam kelleski küsimust ja tulevase isa sünnitusel viibimine on saanud vaat et kohustuslikuks “pühitsuseks” paljudele meestele.
Siiski jääb paljudele tulevastele isadele hämaraks, mida isalt sünnitustoas oodatakse? Tihtipeale ei oska sellele vastata naine isegi.

Õhtuses töötoas tahamegi vastust otsida paljude isade küsimusele eelseisva suursündmuse ees: Mida ma seal teen?
Mis toimub sünnitustoas? Kuidas saab isa oma naist sünniprotsessis toetada ja aidata? Mida teha ja kuidas olla ja mida kindlasti mitte teha?
Arutame läbi sünniprotsessi ja sünnitusel ette tulevad karid, naiste ootused oma turvaisikule ja meeste võimalused sünnitustoas end mugavalt ja kohalolevana tunda.
Praktikas teeme läbi pingeid leevendavad massaazivõtted ja valutustamispunktid ja proovime võimalikke loomulikke sünnitusasendeid.
Räägime, kuidas leida ennast hetkel, kui beebi sünnib ja kuidas toetada ema peale sünnitust?

Töötuba viib läbi kauaaegse kogemusega doula-sünnitoetaja Riinu Verlin.
“Olen toetanud isasid oma lapse sünnikogemuses nii haiglasünnitustel kui kodustes oludes juba üle kümne aasta. Olen ka osalenud Patrick Houseri inspireerival tulevasi isasid toetaval seminar-koolitusel. (http://www.fatherstobe.org/). Läbi selle kogemuse olen hakanud sügavalt mõistma, et isa osalemine sünnitusel ei saa olla vaid oma naise toetamine. Sünnitusel juhtub veel palju muud- sel ajal kui sünnib laps, sünnib ka naisest ema ja mehest isa! Sünnib pere! Oluline on, et isa tunneks end isaks sündimise protsessis turvaliselt ja enesekindlalt suutes oma kohalolekuga toetada oma naist ja ka iseend.”

Töötuppa ootan paare, kel sünnitus eelseismas, aga kui mehelt osalemisnõusolekut ei tule, võib naine tulla ka ise, et kogetut hiljem oma partneriga jagada. Kui sünnitust ei tule toetama lapse isa, vaid mõni teine lähedane, siis on loomulikult oodatud ka teised sünnituspartnerid.

Registreerimiseks kirjuta e-mail aadressile riinu@vaiksedsammud.ee.

Üritus toimub esmaspäeval 25.veebruaril kell 18:00 Õhtu põik 4. Töötuba toimub, kui osalemas on vähemalt kolm paari.
Osaluspanuseks on 15 eurot pere kohta.

Jaga:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga