25.04.18 Permakultuur linnaaias – mis see on?

Aprillis on võimalik osaleda suurepärases töötoas armsa Marianiga, kes räägib meile, kuidas on võimalik kasvatada üliväärtuslikku päristoitu linnatingimustes. Pealegi lubab ta, et toit kasvab ise, hooldusvabalt, loodust tervendades ja jäljendades, kui kuulame oma aeda ja järgime mõningaid nippe! Milliseid just, sellest Marian meile räägibki.
Kõik, kellel on lillepott rõdul, pisiaed, peenraserv või väike maalapp kuskil, mida võib omaks tunnistada. Kõik, kes te olete huvitatud kohe- kohe näpud mulda pistma, kõik teie, kes te olete tüdinud rohimast ja kaevamast, et saada veidi värsket – äkki suudab Marian näidata teile, kuidas Loodus seda mõelnud on?
Oled väga oodatud meie perma-töötuppa uueks kevadeks uut inspiratsiooni hankima!

Loeng toimub 25 aprill kell 17:00 Väiksed Sammud ruumides.

Osaluspanus on 25 eurot ja kui märgid end FB-s osalejaks või kirjutad mulle riinu@vaiksedsammud.ee, siis arvestame, et Sa tuled ka kohale!

Ma niiväga loodan, et teema teid kõnetab ja koos leiame ka ühe linliku koduaia, et päriskevade saabudes ka praktilist töötuba teha!
Aga ettevalimistuseks ütleb Marian:
“Permakultuur on põllumajanduse või aianduse kavandamise viis, mis jäljendab looduses leiduvaid mustreid. Selle põhimõte on lihtne – saada võimalikult hea tulemus võimalikult väikese vaevaga. Süsteem austab looduse loogikat, tulemuseks on praktiliselt hooldusvabad aiad, millesse inimesed sobituvad loomuliku osana.

Vaatame, mille poolest on permakultuur eriline, mis eristab teda mahepõllundusest? Kuidas saab permakultuuri linnaaedades kasutada ja kas tõesti on toidusalud hooldusvabad?

Arutame, kuidas permakultuuri linnaaias või kogukonnaaias kasutada. Kuidas käib permakultuuri peenra või toidusalu planeerimine ja ette valmistamine? Mida teha, kui aias ei ole väga palju ruumi? Kuidas teha umbrohutõrjet ilma keemiata?” 

Töötoa viib läbi Marian Hiire, permakultuuri disainer ja koolitaja aastast 2013. Lisainfo tema Facebook lehel Mariani Permakultuur ja
http://vaimustav.ee/

Jaga:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga