7. mai “Koduõpe ja kooliharidus”

Ikka on küsitud, et miks koduõpe ja mismoodi te seda seal siis teete?
Või miks sa oma lapsi pole kooli pannud?
Või kas sa ei karda, et kodus õppides võib… (õpingutes maha jääda…, elus mitte hakkama saada…, sotsiaalselt toimetulematuks kasvada… vms hirm kellelgi.)
Või kuidas sa ikka kõike seda keerulist õpetust oskad?
Järgmisel teisipäeval räägime koduõppest ja kooliharidusest – just nii nagu arutlused ja küsimused hetkel kujunevad. Plaanisime juttu ajada paari toreda perega, aga siis otsustasime, et kutsume kõiki, keda teema võiks ühel või teisel moel intrigeerida.
Seega – me räägime haridusalternatiividest praeguses Eestis. Kui kõnetab, tule ka arvama ja kuulama!

Õhtu panus on annetuslik.
Vestlusring toimub teisipäeval 7.mai kell 18:00 Õhtu põik 4.

Osalemisest anna märku FB üritusel, et tuled või mulle kirjutades riinu@vaiksedsammud.ee.

Aga kui mõte tuleb viimasel hetkel, siis tule ikka. Me ei piira! 🙂

Minu taustast ja teemaga seonduvast niipalju, et olen oma lapsi kodus õpetanud 17 aastat ja olnud üks esimesi vanema soovil koduõppe valinud peresid Eestis. 4 minu koduõppelastest on nüüdseks täiskasvanud inimesed ja viies alustamas sügisel gümnaasiumis. Hetkel õpivad kodus noorimad.
Minu koduõppevalikuid on aeg ajalt ikka kajastatud ka ajakirjanduses – linkima ei hakka, aga google peaks neid artikleid heldelt jagama nagu ka teiste sarnaste perede valikuid ja põhjendusi.
Nagu rusikas silmaauku on ka viimases Radaris armsa Moona koduõppelugu. Pean tunnistama, et teema üleskerkimise kokkulangevus on juhuslik ja ise hetkel saadet veel vaadata pole jõudnud aga soovitada julgen küll!

Kohtume! 🙂

Jaga:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga